Povrat lozinke
Unesite email adresu s kojom ste se registrirali:
Uvjeti kupnje
Akcije

...

Zadnji komentar na artikl

Trimeri i čistači - Husqvarna 143R-II

Niko Krilanović - 10.03.2018

Evo, javljam se nakon tri godine i prezadovoljan sam s...

Zadnje pitanje i odgovor

Trimeri i čistači

borko ivanovic - 24.04.2018

Poštovani,u prilici sam da kupim trimer jonsered GR50.Zanima me vase...

Ime i prezime*E-mail*Broj telefonaMotornu pilu koristim najviše za ?


Prijavi se na newsletter
Anketa
O proizvodima
0
Košarica

POGLED U BUDUĆNOST

/media/image/OProizvodima/PantheraLeo.jpg

U Husqvarni je uvijek postojala vizija. Njeni proizvodi uvijek su bili predvodnici novih tehničkih rješenja i trendova u branši koje drugi slijede. Na slici je koncept naziva Panthera Leo. Ovaj tihi, pogonjen baterijskim napajanjem i okolišu prijateljski model sjedeće kosilice mogao bi postati stvarnost već za nekoliko godina. Panthera Leo je hibrid ridera i kosilica s okretom u mjestu, a načinjen je od reciklirane plastike i aluminija. Bez ispušnih plinove, bez buke, a estetike toliko dotjerane da biste uživali gledajući ga u dvorištu čak i da ništa ne radi... a radit će, i vaš travnjak održavati savršenim.

NEKADA
/media/image/OProizvodima/Musketa.jpg

Tradicija proizvodnje Husqvarne seže u daleku 1689. godinu kad je Švedska bila velika vojna sila koja je vladala ogromnim područjima sjeverne Europe. Zbog velike potražnje za oružjem švedski Kralj Charles XI zapovijedio je izgradnju manufakture za proizvodnju mušketa na obalama rječice Huskvarne, u Jönköpingu. Zbog filigranske preciznosti pri izradi i kvalitete tvornica je vrlo brzo došla na dobar glas.

/media/image/OProizvodima/Tvornica.jpg

Kako je s vremenom okruženje Švedske postalo sve manje neprijateljski raspoloženo, potrebe za oružjem bile su sve manje. Tvornica je nastavila tradiciju lijevanja čelika i obrade metala, ali se okrenula proizvodnji širokog asortimana proizvoda namijenjenih kućanstvu. Tako je npr. 1872. godine napravljena prva Husqvarnina šivaća mašina, model North Star.

/media/image/OProizvodima/GunnarKalen.jpg

U razdoblju 1896.-1962. Husqvarna je najveći švedski proizvođač bicikala. Otkrićem motora s unutarnjim izgaranjem započinje oko 1903. godine razvoj motocikala, s prvim modelom uvedenim u proizvodnju 1914. godine. Husqvarnini motocikli nastavili su tradiciju nadmoćne kvalitete i vrijednosti osvajajući brojne titule, utrke i svjetska prvenstva. Na slici je prikazan Gunnar Kalén, legendarni prvak u motociklizmu, koji je tridesetih godina ovog stoljeća bio tvornički vozač Husqvarninog tima i najbolji glasnik svjetski poznate kvalitete Husqvarninih motocikala.

/media/image/OProizvodima/Pila.jpg

50-ih  godina konstruiranje motora nije se koristilo samo u proizvodnji mopeda  te cestovnih i trkaćih motocikala, već je 1956. napravljena motorna  kosilica za kojom slijede prva motorna pila - model 90 i vanbrodski  motori. Proizvodni program od tada se kontinuirano dopunjuje i usavršava  tako da Husqvarna danas ima u svijetu jednu od najširih paleta proizvoda za održavanje parkova i šuma. Povijest Jonsereda seže u 1834. godinu kada su kraj rijeke Säve, kod Göteborga u Švedskoj niknuli pogoni za proizvodnju strojeva za obradu drveta. Uz neprekidni razvoj profesionalnih strojeva za šumarstvo 1954. predstavljen je prvi prototip današnjih modernih motornih pila - lagani stroj s kojim je mogao raditi samo jedan čovjek.

DANAS
/media/image/OProizvodima/Danas.jpg

Husqvarna i Jonsered pripadaju kvalitetom i proizvodnim programom vodećim svjetskim proizvođačima opreme za održavanje parkova i šuma s više od 300 godina tradicije precizne proizvodnje. Iako oba proizvođača danas imaju vlastite razvojne timove, vrlo su tijesno povezani. Zbog širine ponude i beskompromisne izvedbe i kvalitete Husqvarnini proizvodi pravi su izbor svakog zahtjevnog i profesionalnog korisnika, dok su Jonseredovi proizvodi idealni za svakog korisnika koji se ne želi odreći vrhunske tehnologije i kvalitete, ali ipak po nešto nižoj cijeni. Ono što im je svakako zajedničko težnja je da se kupcu pruži maksimalno kvalitetan proizvod.

/media/image/OProizvodima/Proizvodnja2.jpg

Zbog takvih nastojanja veliki broj proizvoda obje tvrtke temelji se na jednakim ili sličnim tehničkim rješenjima. Štoviše, proizvodnja se odvija u istim tvornicama sa istim najvišim standardima kvalitete sastavnih dijelova i proizvodnog procesa. Same tvornice spadaju u red najmodernjih europskih sa izuzetno velikim stupnjem robotizacije i automatizacije općenito što rezultira visokom efikasnošću i najvišom kvalitetom izrade. Većina proizvoda iz programa proizvodi se u Švedskoj - najveći dio u Huskvarni, gdje je smještena i uprava, te u SAD - u Charlotti. Prodajna mreža danas obuhvaća više od 6000 dealera širom svijeta.