Povrat lozinke
Unesite email adresu s kojom ste se registrirali:
Uvjeti kupnje
Akcije

...

Zadnji komentar na artikl

Trimeri i čistači - Husqvarna 143R-II

Niko Krilanović - 10.03.2018

Evo, javljam se nakon tri godine i prezadovoljan sam s...

Zadnje pitanje i odgovor

Trimeri i čistači

borko ivanovic - 24.04.2018

Poštovani,u prilici sam da kupim trimer jonsered GR50.Zanima me vase...

Ime i prezime*E-mail*Broj telefonaMotornu pilu koristim najviše za ?


Prijavi se na newsletter
Anketa
Trimeri i čistači
0
Košarica

O TRIMERIMA I ČISTAČIMA

/media/image/Trimeri/Osobine/Naslovna(1).jpg

Husqvarna i Jonsered imaju u svijetu jedan od najsveobuhvatnijih programa šišača trave (trimera) te čistača šikara i šuma. Bilo da trebate samo stroj kojim ćete pošišati dijelove oko ograde i drveća koje ne možete dosegnuti klasičnom kosilicom, bilo za održavanje okućnice, voćnjaka i vinograda, za gusto raslinje i šikaru, ili čak za obaranje mladog drveća - uvijek možete izabrati prikladan stroj. Tradicionalna švedska kvaliteta, briga za okoliš i korisnika vidljivi  u svakom detalju jamstvo su da ćete pronaći pravog partnera u poslu za dugi niz godina. 
Ukoliko niste sigurni što izabrati - javite nam se i vrlo rado ćemo vas savjetovati i predložiti za vaše potrebe optimalan model. Naše iskustvo dulje od 20 godina i uska specijalizacija u ovom području olakšat će vam odabir dobrim savjetom i preporukom.

X-TORQ MOTOR
/media/image/Trimeri/Osobine/XTorq.jpg

X-Torq tehnologija smanjuje količinu štetnih ispušnih plinova i do 75% uz uštedu goriva 20% u odnosu na klasičnu dvotaktnu tehnologiju.  Više nema potrebe tjerati stroj u visoku turažu kod gustog raslinja jer će ga zbog velikog zakretnog momenta i kod niskih okretaja bez problema svladati. Pri nižim okretajima i buka je znatno manja - osobina koju će i vaši susjedi itekako cijeniti.  

TRAJNOST I KVALITETA
/media/image/Trimeri/Osobine/Radilica.jpg

Kromirana stijenka cilindra, kovana klipnjača i trodjelna radilica osiguravaju izdržljivost i dugotrajnost i uz najveća opterećenja. Kućište motora napravljeno je od lijevanog aluminija za veliku čvrstoću uz malu težinu. Višestoljetna švedska tradicija vrhunske metalne industrije samo je dodatni jamac navedenom.

ERGONOMIJA
/media/image/Trimeri/Osobine/Ergonomija.jpg

Podešavanjem naramenica moguće je postići optimalan položaj u radu bez obzira na nagib i konfiguraciju terena. Ispravan položaj pri radu doprinijet će znatno manjem umaranju.

ANTIVIBRACIJSKI SUSTAV
/media/image/Trimeri/Osobine/Komande.jpg

Sustav ručki amortizerima je izoliran od cijevi i motora koji su izvori vibracija u radu tako da se i nakon dugotrajnih poslova ne javljaju neugodni trnci u rukama.

RAZNOVRSNOST
/media/image/Trimeri/Osobine/Rastavljivost.jpg

 Modeli s dvodjelnom rastavljivom osovinom osim izuzetne praktičnosti prilikom transporta i skladištenja mogu kombinirati priključke za različite namjene - glavu s flaksom, nož, škare za živicu,obrezivač grana, četku za metenje ili kopačicu.

ROBUSNOST
/media/image/Trimeri/Osobine/Robusnost.jpg

Čistači šikare za prijenos snage od motora do rezne opreme koriste čeličnu osovinu koja osigurava da se i najteži radni zadaci obave s lakoćom i pouzdano.

SMART START
/media/image/Trimeri/Osobine/SmartStart.jpg

Smart start opružni sustav na startnom mehanizmu znatno smanjuje otpor prilikom pokretanja motora pa se on pali s lakoćom.

LAKOĆA KORIŠTENJA
/media/image/Trimeri/Osobine/Prekidac.jpg

Prekidač se nakon gašenja stroja sam vraća u položaj za paljenje - više nema mogućnosti da ćete prilikom startanja sami to zaboraviti i zaliti svjećicu.

Vi pitate mi - odgovaramo / Trimeri i čistači

Pita: borko ivanovic - 24.04.2018

Poštovani,u prilici sam da kupim trimer jonsered GR50.Zanima me vase misljenje o tom trimeru.Unapred hvala!

Odgovara: Zoran Hajster - Voditelj prodaje - 24.04.2018

Jonsered GR50 je definitivno jedan od najboljih Jonseredovih čistača ikad - vrlo robusno izveden, jednostavne konstrukcije pa samim tim jednostavan za održavanje, jak i moćan u radu. Ako imate priliku kupiti dobro očuvan primjerak po korektnoj cijeni nemojte oklijevati. Pazite samo da koristite kvalitetno ulje za mješavinu - minimalno polusintetičko i to je to.

Pita: Mladen Dvojković - 07.02.2016

Poštovani, Trenutno koristim dva trimera Husquarne. Dugogodišnji sam vaš kupac i korisnik trimera Jonsreda i Husquarne, te redovno iste i servisiram kod vas. Za rad istih redovno sam do sada koristio mješavinu od pet litara benzina u koji sam miješao 1 dcl ulja (2% mješavina) koje iz praktičnih razloga kupujem u boćicama od 1 dcl raznih proizvođača. Strojevi su uvijek uz tu mješavinu normalno radili. No, nedavno me u jednoj prodavaonici prodavač zbunio tvrdeći da svi strojevi ne rade samo sa 2% već i sa 4% mješavinom i da će se korištenjem krive mješavine stroj pokvariti. Da li je to točno i da li ja koristim ispravnu mješavinu? Hvala i pozdrav, Mladen Dvojković

Odgovara: Zoran Hajster - Voditelj prodaje - 08.02.2016

Za svaki dvotaktni stroj korištenje kvalitetne mješavine je osnovni preduvjet za dugo trajanje motora. Pod kvalitetnom mješavinom podrazumijevamo onu koja je napravljena s uljem za zrakom hlađene dvotaktne motore provjerenog proizvođača u omjeru kojeg sam proizvođač preporuča i gorivom koje nije stajalo dulje od 30-ak dana. Također je bitno i da napravljana mješavina ne stoji dulje od navedenih 30-ak dana (samo ulje u dobro začepljenoj ambalaži može stajati dulje). Što se tiče samog omjera miješanja ulja i benzina, danas većina renomiranih svjetskih proizvođača ulja za ovu vrstu strojeva navodi omjer 2% (1 decilitar ulja miješati s 5 litara benzina), dok je kod nekih starijih vrsta mineralnih ulja taj omjer bio i 4%. Omjera kojeg navodi proizvođač samog ulja treba se pridržavati. U svakom slučaju preporučamo korištenje novijih polusintetičkih ili sintetičkih ulja s kojima je u pravilu omjer 2%. Iako neki korisnici rezoniraju da 'od viška glava ne boli' u praksi se pokazalo da se tolerira malo veći postotak od onog kojeg proizvođač preporuča. Ako se u benzin stavi puno veći postotak od preporučenog to može dovesti do lošeg izgaranja smjese i većih kvarova u motoru jednako kao i premali omjer. Polusintetičko ulje Husqvarna LS+ i sasvim sintetičko XP Synthetic koja su oba 2-postotna zadovoljavaju apsolutno sve Husqvarnine i Jonseredove strojeve pogonjene mješavinom i osim što osiguravaju odlično podmazivanje, ono što je također vrlo bitno je da sadrže specifične aditive koji sprječavaju stvaranje krute gareži na čelu klipa, stvaraju malo dima u ispušnim plinovima i osiguravaju odlično čišćenje rasplinjača samim korištenjem takvog goriva. U našoj dugogodišnjoj praksi održavanja te vrste strojeva pokazalo se da najmanje troškove održavanja imaju korisnici koji koriste upravo ta ulja.

Pita: Mirko Mesarić - 11.06.2013

Imam voćnjak 4000m2 koji održavam kosilicom, ali imam i potrebu za trimerom koji je u mogućnosti kao dopunski stroj čistiti šikare uz rub voćnjaka i šume, a i po potrebi šišati travu. Teren je na blagoj uzbrdici. Da li bi mi Jonsered CC2235 odgovarao za to, ili neki drugi (preporuka)? Koju debljinu flaksa koristi? Hvala i srdačan pozdrav!

Odgovara: Zoran Hajster - Voditelj prodaje - 11.06.2013

Jonsered CC2235 bio bi Vam izvrstan odabir za posao koji njime namjeravate obavljati i zbog vrlo robusne izvedbe i zbog serijske rezne opreme koja obuhvaća i glavu flaksa i trokraki nož i kružnu pilu s kojima biste bez problema održavali takav teren uz rub šume, gdje sasvim sigurno osim šišanja trave povremeno niknu i mladice drvenaste stabljike. Flaks preporučljiv za korištenje s navedenim modelom je od 2.7 mm koji je dovoljnog promjera da ne puca lako, a ne predstavlja veliko opterećenje za stroj i ima oštar rez što kod flakseva još većeg promjera više nije slučaj.

Pita: Krešimir Leljak - 22.11.2012

Poštovani. Kupio sam kod vas trimer Johnsered GT2128 pa me zanima kako ga najbolje pripremiti za zimu poslije sezone košnje. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Odgovara: Zoran Hajster - Voditelj prodaje - 22.11.2012

Za zimsku pauzu, kao i za svaki trimer i dvotaktni motor općenito bilo bi dobro da izlijete gorivo sasvim te čak upalite stroj da doslovno potroši gorivo iz rasplinjača do zadnje kapi i ugasi se. Time ćete produljiti vijek trajanja membrana. U proljeće napraviti svježu mješavinu i to je to - neko posebno konzerviranje motora nije potrebno. Od ostalih stvari bilo bi dobro provjeriti filter zraka i očistiti ga ako je prašnjav - u vašem slučaju budući je on od filca najbolje ga je ispuhati. Također, kako vaš trimer ima zakrivljenu cijev bilo bi dobro prije početka sljedeće sezone podmazati sajlu pogona.

Pita: Ivica Mihalic - 21.08.2012

Pozz, zanima me značenje oznake 343 - 345FR i 545RX i da li modeli imaju iste masivne pužne zglobove. Koliko vidim iz nekih specifikacija model 345FR i 545RX imaju iste motore. Da li se može u Hrvatskoj naručiti model 345FR i da li je duža šipka za razliku od 343FR, i koja bi mu bila cijena? Hvala.

Odgovara: Zoran Hajster - Voditelj prodaje - 21.08.2012

Oznake FR za Husqvarnine čistače odnose se na modele koji imaju nešto kraće cijevi u odnosu na Rx modele te su zbog toga naročito podesni za rad s kružnom pilom. Pužni zglob im je isti. Novi model 345FR u odnosu na stari 343FR ima nešto jači motor (2.1kW umjesto 2kW) dok je duljina cijevi jednaka. Za sada je u Hrvatskoj u ponudi samo model 343FR dok će novi model 345FR vjerujemo biti predstavljen za sljedeću sezonu.
Pitajte nas

Ime i prezimeE-mail adresa


Vaše pitanje