Povrat lozinke
Unesite email adresu s kojom ste se registrirali:
Uvjeti kupnje
Akcije

...

Zadnji komentar na artikl

Trimeri i čistači - Husqvarna 143R-II

Niko Krilanović - 10.03.2018

Evo, javljam se nakon tri godine i prezadovoljan sam s...

Zadnje pitanje i odgovor

Trimeri i čistači

borko ivanovic - 24.04.2018

Poštovani,u prilici sam da kupim trimer jonsered GR50.Zanima me vase...

Ime i prezime*E-mail*Broj telefonaMotornu pilu koristim najviše za ?


Prijavi se na newsletter
Anketa
Rideri i traktori
0
Košarica

O RIDERIMA I TRAKTORIMA

/media/image/Rideri/Osobine/Naslovna.jpg

Vlasnicima travnjaka velikih površina dobro je poznato koliko je muke potrebno za njegovo održavanje ako se košnja obavlja klasičnom kosilicom. No sve se najčešće zaboravi kad se nakon obavljenog posla ugleda savršeno pokošeni travnjak. Husqvarnine sjedeće kosilice, rideri i traktori, izvrsno su rješenje da donedavno naporan posao postane prava zabava. Svoje dragocjeno vrijeme moći ćete utrošiti na druge aktivnosti i istodobno biti ponosni na uređenu okućnicu. Iako im je namjena ista, rideri i traktori prilično su različiti konstrukcijski, no kako bismo što lakše predstavili njihove sličnosti i različitosti opisujemo ih zajedno u ovoj kategoriji. Osim primarne funkcije košenja postoji veliki broj raznovrsnih priključaka kojima ćete stroju dodati nove mogućnosti. Tako npr. možete stroj opremiti ralicom za snijeg ili bacačem snijega čime ćete postići iskorištenje i tijekom zimskih mjeseci, prikolicom za prevoženje manjih tereta, prozračivačem travnjaka ili četkom za metenje.

ZGLOBNO UPRAVLJANJE
/media/image/Rideri/Osobine/OkretnostRidera.jpg

Osnovne prednosti ridera u odnosu na klasičnu traktorsku kosilicu je zglobno upravljanje i kosište smješteno sprijeda. Zglobno upravljanje omogućuje lako manevrirajne oko stabala, grmlja, i svih prepreka na koje možete naići u parku jer kad napravite puni krug sa sasvim zakrenutim upravljačem, svega 30 cm u sredini ostaje nepokošeno. Kod klasičnih traktorskih kosilica taj nepokošeni krug je puno veći, što znači i znatno više ‘popravljanja’ nekim manjim strojem tipa trimera na svim onim dijelovima koji su ostali van dosega noževa.

REZNO KUĆIŠTE SPRIJEDA
/media/image/Rideri/Osobine/ServisniPolozaj.jpg

Rezno kućište smješteno sprijeda kod ridera ne znači samo puno bolju preglednost i mogućnost dosega do same prepreke, nego i bolji rez jer travu koja dolazi na noževe nećete prethodno pregaziti kotačima kao kod traktora gdje je rezno kućište smješteno na sredini samog stroja.  Mogućnost  stavljanja reznog kućišta u servisni položaj za svega par sekundi velika je prednost ridera – bilo kakva manipulacija s kosištem kao što su pranje nakon košnje, kontola i oštrenja noževa time je znatno olakšana.

POGON NA SVA ČETIRI KOTAČA (AWD)
/media/image/Rideri/Osobine/AWD.jpg

Za sve korisnike koji stroj misle koristiti na klizavom terenu ili onom s većim nagibom idealno su rješenje modeli s pogonom na sva četiri kotača (AWD). Osim kod poslova košnje to je osobina koja je vrlo bitna ako rider planirate koristiti za čišćenje snijega jer je pogon tako izveden da čak ne trebate lance na pogonskim kotačima.

JEDNOSTAVNO UPRAVLJANJE
/media/image/Rideri/Osobine/GrupiraneKomande.jpg

Komande su grupirane na jednom mjestu tako da je vrlo lako upravljati radom samog stroja. Svi modeli ridera kao i oni trakora opremljeni hidrostatskim pogonom imaju zasebnu papučicu za hod unaprijed i zasebnu za unazad. Rad je toliko intuitivan da već nakon par minuta rada imate osjećaj da sa strojem radite već godinama.

ROBUSNO KUĆIŠTE
/media/image/Rideri/Osobine/Sasija.jpg

Jedan od najvažnijih dijelova ridera i traktora je kućište. Nažalost, većina vlasnika postane toga svjesna tek kad se pojave problemi. Privlačan dizajn ne znači uvijek i vrhunsku kvalitetu mehaničkih dijelova. Husqvarnini rideri i traktori, srećom, objedinjuju oboje - robusna izvedba sa čvrstim okvirom napravljenim od čeličnog lima debljine 3 mm i lijevanom prednjom osovinom osiguravaju čvrstoću i krutost i kod najtežih terena.

DOBRE OSOBINE TRAKTORSKIH KOSILICA
/media/image/Rideri/Osobine/OkretnostTraktora.jpg

Klasične traktorske kosilice s druge strane vrlo su efikasne i ekonomične kod košnje otvorenih zelenih površina bez potrebe za puno manevriranja. Posljednja generacija Husqvarninih traktorskih kosilica okretnošću se sve više približava riderima - nepokošena površina u sredini kad se sasvim zakrene upravljač sve je manja, a u odnosu na konkurenciju na tržištu - apsolutno bez premca.

LAKO ODRŽAVANJE
/media/image/Rideri/Osobine/PrikljucakZaVodu.jpg

Kako bi se olakšalo održavanje kosišta nakon obavljene košnje, rezna kućišta traktorskih kosilica opremljena su priključkom za vodu. Kad završite s poslom jednostavno priključite crijevo s vodom, pustite vodu i uključite noževe koji će mlaz raspršiti po kosištu i oprati ga od naslaga pokošene trave i zemlje. Za dodatnu zaštitu od korozije kosišta su presvučena posebnim zaštitnim slojem.

PREDNOST U ODNOSU NA RIDERE
/media/image/Rideri/Osobine/Sakupljanje.jpg

Ono što je prednost traktorskih kosilica u odnosu na ridere je nedvojbeno mogućnost sakupljanja pokošene trave u spremnik i njezino lako zbrinjavanje ako je ne želite ostaviti da služi kao prirodno gnojivo na travnjaku. Čak i kod tih modela šasija je tako izvedena da tunel kojim se puni spremnik ne smeta vašem komforu prilikom upravljanja jer nema centralnog grebena.

ZADOVOLJSTVO U RADU
/media/image/Rideri/Osobine/Volan.jpg

Osjećaj kada sjednete za upravljač Husqvarninog traktora oživljava natjecateljski duh Husqvarninih proizvoda iz davnih dana i brojnih pobjeda u raznim moto kategorijama. Ima li boljeg pokazatelja osjećaja kojeg imate u košnji od onog kada poželite sjesti za upravljač vašeg traktora čak i onda kada ne trebate kositi?

RAZNOVRSNOST
/media/image/Rideri/Osobine/Raznovrsnost.jpg

Kod modela traktorskih kosilica sa spremnikom postoje čak tri mogućnosti zbrinjavanja pokošene trave. Osim sakupljanja, kosilicu je vrlo lako konfigurirati za malčiranje kad fino usitnjena trava ostaje na travnjaku kao prirodno gnojivo. Treća mogućnost, koja nudi najveću efikasnost i brzinu u radu, je stražnje izbacivanje kad se na stražnji kraj traktora montira specijalni usmjerivač koji travu raspršuje iza kosilice.

Vi pitate mi - odgovaramo / Rideri i traktori

Pita: Anđelko Stričević - 17.07.2014

Kupio sam LT 154 Husqvarna traktor.Kako da ga održavam.Čuo sam da nije dobro da ga perem vodom.Nemam rampu pa mi je težak pristup...

Odgovara: Zoran Hajster - Voditelj prodaje - 18.07.2014

Naprotiv, za samo trajanje kosišta vrlo je poželjno da ga nakon svake košnje operete. Naime kiseline iz pokošene trave vrlo su agresivne i unatoč pocinčanom čeličnom limu i posebnom zaštitnom premazu na kosištu vašeg modela LT154, sasvim sigurno je da će ono dulje trajati ako nije izloženo spomenutim kiselinama. Vjerojatno ste primijetili da se, ukoliko kosište nakon košnje ne operete, s donje strane napravi tanka suha korica dok je neposredno uz kosište trava koja se na njega uhvatila vlažna, pri čemu je agresivno djelovanje na zaštitni sloj dugotrajno i sasvim sigurno mu skrati vijek trajanja. Kosište ne morate nužno prati vodom pod velikim pritiskom (mini-washem) - dovoljno ga je isprati i običnim vrtnim crijevom. Osim toga vaš je traktor opremljen serijski i priključkom za pranje, dakle možete na njega spojiti crijevo s vodom, pustiti vodu i uključiti noževe - noževi će raspršiti mlaz i većinu nakupljene trave i zemlje isprati. Ukoliko kosište želite prati mini-washem pripazite samo da mlaz ne usmjerite direktno prema remenicama da voda ne uđe u ležajeve.
Pitajte nas

Ime i prezimeE-mail adresa


Vaše pitanje