Povrat lozinke
Unesite email adresu s kojom ste se registrirali:
Uvjeti kupnje
Akcije

...

Zadnji komentar na artikl

Trimeri i čistači - Husqvarna 143R-II

Niko Krilanović - 10.03.2018

Evo, javljam se nakon tri godine i prezadovoljan sam s...

Zadnje pitanje i odgovor

Trimeri i čistači

borko ivanovic - 24.04.2018

Poštovani,u prilici sam da kupim trimer jonsered GR50.Zanima me vase...

Ime i prezime*E-mail*Broj telefonaMotornu pilu koristim najviše za ?


Prijavi se na newsletter
Anketa
Automatske kosilice
0
Košarica

O AUTOMATSKIM KOSILICAMA

/media/image/Kosilice/Osobine/AutoMower1.jpg

Košnja trave nije uvijek posao za koji imate vremena i koji ćete obavljati baš uvijek sa zadovoljstvom. Razlog za zadovoljstvo nedvojbeno može biti pogled na upravo i to savršeno pokošeni travnjak, no može li se takav rezultat dobiti na elegantniji način od hodanja za klasičnom kosilicom? Svakako - da! Husqvarna već 25 godina radi na razvoju automatskih kosilica, a modeli koji su predstavljeni na ovim stranicama već su treća generacija. Namijenjene su svim korisnicima koji slobodno vrijeme žele iskoristiti na neki drugi način umjesto vodeći računa da li treba pokositi travnjak. Bez ikakve buke, na ekološki najprihvatljiviji način.

SOFISTICIRANI INTELIGENTNI UREĐAJ
/media/image/Kosilice/Osobine/AutoMower2.jpg

Visokosofisticirani upravljački softver brine se da ni jedan djelić vašeg travnjaka ne ostane netaknut određujući kosilici nepravilne putanje po kojima se giba dan za danom. Noževi oštri kao britve kose samo vršak novoizrasle trave održavajući visinu travnjaka uvijek na onoj vrijednosti koju ste odredili. Otprilike kao da imate high-tech elektroničku ovcu u dvorištu, trava je uvijek  jednako visoka pri čemu sam otkos i dodatno prihranjuje travnjak.

AUTONOMAN RAD
/media/image/Kosilice/Osobine/Punjac.jpg

Naravno, kosilica ima senzore pa tako zaobilazi stabla, grmlje i vrtni namještaj, ne izlazeći sa područja koje želite da održava time što ste ga ograničili po površini tla razvučenom žicom. U trenutku kad kapacitet baterije padne, kosilica sama odlazi na punjač i nakon punjenja nastavlja s radom.  24 sata dnevno, 7 dana u tjednu neovisno o kiši, suncu ili vjetru održava vaš travnjak savršenim baš u svakom trenutku.  Može li jednostavnije od toga?

INTUITIVNO SUČELJE
/media/image/Kosilice/Osobine/Sucelje.jpg

Sučelje je vrlo intuitivno i jednostavno. Na raspolaganju je mogućnost programiranja i automatiziranja rada, npr. ako želite da kosilica noću ne radi ili ne želite da kosi dok navodnjavate travnjak.

JEDNOSTAVNO ODRŽAVANJE
/media/image/Kosilice/Osobine/Nozevi.jpg

Održavanje je vrlo jednostavno kao i promjena noževa jer su lako dostupni pa se lako promijene kad se istupe. U kompletu s kosilicom serijski se isporučuju još tri kompleta noževa.

GPS NAVIGACIJA
/media/image/Kosilice/Osobine/Automower-GPS.jpg

Ugrađeni GPS sustav stvara mapu travnjaka uključujući postavljene granične žice te na taj način registrira područja koja su već pokošena kako bi se optimizirao rad i sva područja bila ravnomjerno obuhvaćena (vrijedi za modele 430X i 450X) - svemirska tehnologija u svrhu vrhunskog košenja travnjaka.

AUTOMOWER CONNECT APLIKACIJA
/media/image/Kosilice/Osobine/Automower-Aplikacija.jpg

Aplikacijom Automower Connect na vašem pametnom telefonu možete imati potpuni nadzor nad kosilicom u realnom vremenu - možete slati naredbe za start, stop i parkiranje u stanicu za punjenje, provjeriti i prilagoditi postavke ili vidjeti trenutan položaj vaše kosilice bez obzira gdje se nalazite (serijski u modelu 450X).

ALARM
/media/image/Kosilice/Osobine/Alarm.jpg

Svi modeli serijski su opremljeni alarmom koji se aktivira ako netko pokuša podignuti kosilicu za vrijeme rada i udaljiti je od baze za punjenje.

ESTETIKA
/media/image/Kosilice/Osobine/Boje.jpg

Svi oni kojima je osim funkcionalnosti i estetika vrlo bitna izborom boja kućišta sigurno će doći na svoje.

Vi pitate mi - odgovaramo / Automatske kosilice

Pita: Dalibor Kirin - 14.05.2012

Pozdrav, Zanima me slijedeće: - Koliko vodića/žice se dobiva uz kosilicu? Ili se kupuje zasebno? - da li se žicom omeđuje samo krajnje točke površine, jer navodite senzore, pa da li kosilica onda prepoznaje bez žice prepreke tipa rubnjak od terase/staze, bunar, preostali panj - imam rascjepkano dvorište, od 3 cjeline, koje su povezane (kosilica može doseći sve 3 cjeline) - hoće li skužiti da se radi o 3 cjeline? I kako? - kažete da joj ne smeta kiša - pa kako kosi mokru travu i da li se ta mokra trava lijepi za nju i onemogućava daljnju košnju? - šta s krtičnjacima? prepoznaje ih kao prepreku ili grezne (zapne, zakopa se njemu?) - imam površinu za kositi, nešto izmešu 500-1000m2, ajmo reći u prosjeku 700m2, jel to može odraditi 305ica? - ak sam dobro skužio, ona kosi 30m2 na sat, znači na mojih 700m2 ona će raditi - 24 sati na dan??? zapravo konstatno 7/24 - koliko traje proces punjenja i koliko troši kwh na sta vremena - da li se moraju raditi neki redoviti servisi i koliko koštaju?

Odgovara: Zoran Hajster - Voditelj prodaje - 16.05.2012

Poštovani, model 305 predviđen je za travnjake do 500 kvadrata, dakle za vašu površinu trebali bi ipak razmatrati model 220AC. Preporučena maksimalna površina kosilice odnosi se na kontinuirani rad 24 sata, pa bi je za režim rada u kojem se kosilica programira da ne radi cijeli dan razmjerno trebalo smanjiti. Kosilica prepoznaje rub područja koje je definirano žicom razvučenom od baze za punjenje, a za sve krute prepreke ima senzor sudara, odnosno ako udari u prepreku okreće se i nastavlja košnju u drugom smjeru. Žica u dovoljnoj količini dolazi u instalacijskom paketu uz samu kosilicu. Ovisno o obliku dvorišta moraju postojati koridori minimalne širine 1m kojim kosilica može prijeći iz područja u područje. Kako kosilica kosi samo vršak trave te iza nje ne ostaju pokošene hrpe, u slučaju kišnog vremena kosilica može raditi, ali bi je trebalo poslije očistiti jer će sigurno djelić pokošenog ostati slijepljen za kućište. Za model 220AC prosječna mjesečna potrošnja struje je 25kWh kod maksimalnog korištenja, u vašem slučaju bilo bi svakako manje od toga. Preporuča se obaviti jedan godišnji servis na kosilici van sezone rada koji obuhvaća kompletan pregled stroja i čišćenje, prema potrebi zamjena nožića, testiranje rada i instaliranje najnovije varijante upravljačkog programa.
Pitajte nas

Ime i prezimeE-mail adresa


Vaše pitanje